Cacaoceremonies

Wat is een Cacaoceremonie? 

De oude Azteken noemen rauwe cacao ook wel “Yollotl Eztli” oftewel “hartenbloed”.
De traditie van de Cacaoceremonies heeft zijn wortels in midden en Zuid-Amerika. De cacao die wij gaan drinken tijdens deze ceremonie is rauw en speciaal geplukt en bewerkt voor ceremonieel gebruik, en komt uit Guatemala.

Cacao is een plantmedicijn dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol.
Ze stimuleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen. Het is een ‘medicijn’ voor je hart op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel alsook op spiritueel vlak. Cacao is gezond, bevat veel antioxidanten en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Goed voor ons imuunsysteem.

Naast voordelen voor het lichaam heeft cacao ook een positieve uitwerking op je geestestoestand. Er zit tryptofaan in die de serotonine levels een boost geven wat weer een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel geeft. Ook bevat het stofjes die vrijkomen tijdens natuurlijk high zoals bij dansen/sporten en als we verliefd zijn.

De cacao brengt ons uit ons hoofd met excessief denken naar een natuurlijke staat van zijn en voelen en verbindt ons via onze intuïtie met de magie en mysteries van het leven en onze dierbare moeder aarde.

Uitnodiging voor een sacred raw cacaoceremonie 

Wij nodigen jou uit om samen met gelijkgestemden jouw hart en jouw potentieel te openen in deze mooie helende innnerlijke reis. We zijn dan samen met mooie groep van zo'n  10 deelnemers.

Deva, member van ons team, zal met jullie een heilige en veilige ruimte creëren door het gezamenlijk zetten van intentie, een goede ademhaling als fundament en geleide meditatie voor gronding. Tijdens de ceremonie gebruikt Deva geluidsfrequenties trillingen als klanken van de stem, lichttaal, zang, sjamanendrum, channeling en storytelling. 
Dit geeft een bedding voor jou voor heling en activatie van jouw potentieel en intuïtie. De rauwe cacao en de lichttaal werken hartopenend en verhogen je trillingsfrequentie. Er is ruimte om naar binnen te keren en met elkaar te verbinden. Na de ceremonie is er ruimte om expressie te geven aan jouw ervaringen, inspiratie en inzichten waarbij we thee, snacks en fruit delen.

Wat is lichttaal?

 Lichttaal is de taal van de ziel, een oertaal. Een zieletaal die we vanuit ons hart spreken en begrijpen. Het is geen taal die je analyseert met je cognitie. Het is geen mannelijke taal van het woord. Dit is een vrouwelijke energie en taal. Men ervaart deze klanken vaak als hart openend en helend , en er is herkenning. Als een ‘aha’ gevoel van thuis komen in jezelf. Het zijn kristaliene energetische codes die in de ziel resoneren en het hart openen, waardoor je energie naar een hogere frequentie vibreert. Het is een weten wat er gezegd wordt. Net als liefde. Liefde analyseer je niet. Liefde voel je. Liefde is licht.

Praktisch


Wanneer?

Op een zondagmiddag vanaf 12:00 ben je welkom.
Cacaoceremonie van 12:15 tot 16:15.
Vanaf 16:15 tot 17:00 delen we samen wat snacks en fruit.

Waar?
Utrecht.
Adres ontvang je na aanmelding.

Bijdrage?
Naar inkomen mag je je eigen bijdrage bepalen. 30 euro, 40 euro of 50 euro. Graag contant betalen.

Wat neem je mee?

  •  Zitkussen en/of dekentje. Er zijn zitkussentjes en dekentjes aanwezig. Maar je mag ook je eigen zitkussentje/dekentje meenemen
  • Je financiele bijdrage voor de ceremonie.
  • Eventueel een voor jou bijzonder voorwerp voor in het middenaltaar, om op te laden tijdens de ceremonie.
  • Een niet te volle maag. Met een lege maag heeft de cacao en de ceremonie een diepere werking.
  • Jezelf, je bent helemaal welkom zoals je je voelt op dat moment.

Heb je vragen of wil je je aanmelden?