Cacao Ceremonie

Wat is een Cacao Ceremonie? 

De oude Azteken noemen rauwe cacao ook wel “Yollotl Eztli” oftewel “hartenbloed”.
De traditie van de Cacaoceremonies heeft zijn wortels in midden en Zuid-Amerika. De cacao die wij gaan drinken tijdens deze ceremonie is rauw en speciaal geplukt en bewerkt voor ceremonieel gebruik, en komt uit Guatemala.

Cacao is een plantmedicijn dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol.
Ze stimuleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen. Het is een ‘medicijn’ voor je hart op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel alsook op spiritueel vlak. Cacao is gezond, bevat veel antioxidanten en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Goed voor ons imuunsysteem.

Naast voordelen voor het lichaam heeft cacao ook een positieve uitwerking op je geestestoestand. Er zit tryptofaan in die de serotonine levels een boost geven wat weer een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel geeft. Ook bevat het stofjes die vrijkomen tijdens natuurlijk high zoals bij dansen/sporten en als we verliefd zijn.

De cacao brengt ons uit ons hoofd met excessief denken naar een natuurlijke staat van zijn en voelen en verbindt ons via onze intuïtie met de magie en mysteries van het leven en onze dierbare moeder aarde.

Uitnodiging voor een sacred raw cacaoceremonie 

Wij nodigen jou uit om samen met gelijkgestemden jouw hart en jouw potentieel te openen in deze mooie helende innnerlijke reis. 

Deva, member van ons team, zal met jullie een heilige en veilige ruimte creëren door het gezamenlijk zetten van intentie, een goede ademhaling als fundament en geleide meditatie voor gronding. Tijdens de ceremonie gebruikt Deva geluidsfrequenties trillingen als klanken van de stem,  zang, en sjamanendrum.
Dit geeft een bedding voor jou voor heling en activatie van jouw potentieel en intuïtie. De rauwe cacao en de lichttaal werken hartopenend en verhogen je trillingsfrequentie. Er is ruimte om naar binnen te keren en met elkaar te verbinden. Na de ceremonie is er ruimte om expressie te geven aan jouw ervaringen, inspiratie en inzichten waarbij we thee, snacks en fruit delen.