Klank expressie

Connectie door Muziek, Klank(schalen), Mantra's  en Stembevrijding.


Piano coaching 

Emoties en gevoelens vertalen naar pianomuziek!

Zou je ook wel eens je gemoedtoestand willen uiten in pianomuziek?

Soms zijn emoties moeilijk te verwoorden. Hoe mooi is het als je er dan toch expressie aan kan geven via de piano. Wij leren je via de piano connectie maken met je gevoel. Om dit wat makkelijker te kunnen doen, leren we je een paar basisprincipes om te improviseren. We lezen geen noten.

 


Klankschalensessie

Klankschalen zijn een prachtig instrument om verbinding te maken met de wijsheid van het hart.

Al duizenden jaren wordt klank in de Himalaya gebruikt voor genezing en meditatie. Wanneer klank op een harmonieuze manier gebruikt wordt, geneest het. Het brengt het fysieke en energetische lichaam in balans. En wanneer het lichaam in balans is, is het hart gevuld met tevredenheid.


Mantra's

Ook al weet je bij het zingen van een mantra soms niet precies wat je zingt, je zingt altijd wijze woorden. Mantra’s dragen hun eigen kracht al in zich. Het gaat bij een mantra om de trillingen die de klanken voortbrengen. Die werken in op je lichaam en geest. Als je ervan uitgaat dat alles energie en trilling is, dus ook wij mensen, dan is het geen vreemd idee dat de trillingen die we voortbrengen door te zingen ons beïnvloeden. De vibraties die een mantra opwekt, verspreiden zich door je hele lichaam. Ze stromen naar je hart, je lever, je nieren; alle organen worden aangeraakt. Ook in het lichaam opgeslagen emoties kunnen door een mantra worden losgetrild en ‛schoongemaakt’.


Stembevrijding

Stembevrijding gaat letterlijk over het bevrijden van je stem.  Vaak schrikken we terug voor ons eigen geluid, of we hebben er allerlei oordelen over. We willen graag meer, hoger, harder, maar tegelijk durven we niet goed. Stembevrijding helpt je te onderzoeken wat je eigen geluid is dat past bij je gevoel van het moment, erachter te komen waar je stem het lekkerste klinkt of voelt. En vooral te voelen wanneer onze stem ‘waar’ is. Wanneer vertelt onze stem echt iets over onszelf, over onze verlangens, onze vreugde, onze pijn, kortom: over onze ziel?Music is a language

that doesn' t speak

in words,

it speaks

in emotions