Algemene informatie Retraite Aarde (seizoen Winter) 

De vier elementen water, aarde, lucht en vuur, zijn de vier oerprincipes waaruit alles volgens de oude natuurreligies is opgebouwd. Ze zijn gekoppeld aan de vier seizoenen die we kennen: herfst, winter, lente en zomer. Samen vormen ze ook wel het medicijnwiel.

Elk element en elk seizoen kent zijn eigen thema’s en uitdagingen. Vroeger toen de mensen nog dichtbij en met de natuur leefden kwamen deze thema’s vanzelf voorbij: in de lente werd er gezaaid, in de zomer geoogst, in de herfst de balans op gemaakt en in de winter was het een tijd van rust, waarna er weer een nieuwe cyclus begon.

 

Maar ook in deze tijd zijn de vier elementen en hun thema’s nog steeds van toepassing. Onze maatschappij is erop gericht om zoveel mogelijk in de vuur energie te zitten. Maar als je vuurtje te lang brand raak je opgebrand. Ook de andere elementen heb je nodig om balans te vinden in je leven.

In deze retraites ga je leren hoe je praktisch met deze vier elementen kan werken in je leven. Als je leert om weer te leven vanuit deze cyclus en hierbij samen te werken met de vier elementen, leer je om weer te leven in het ritme van de natuur zoals dit oorspronkelijk bedoeld is.

 

Retraite Aarde (seizoen Winter) 

Aarde (seizoen winter) gaat over rust nemen, jezelf voeden zodat je daarna weer kan groeien. Vanuit deze rust komen de eerste ideeën, de eerste zaadjes.Jezelf veilig voelen is hierbij een belangrijk thema met als andere kant je bewust worden waar je angst ligt.

Samen organiseren we deze unieke 2-daagse retraite, waarin we je begeleiden naar een emotionele ervaring gebaseerd op éen van de vier elementen, namelijk AARDE . Je gaat transformatie beleven naar een gelukkigere, zelfverzekerde en meer gebalanceerde versie van jezelf.

Tijdens deze 2-daagse retraite ga je met meerdere ervaren en gepassioneerde holistische coaches en dansleraren aan de slag rondom element Water. De werkvormen die we hiervoor inzetten, bestaan uit;

  • Ademhaling, meditatie/ geleide visualisatie
  • Loslaat Rituelen
  • Cacao-ceremonie
  • Lichaamswerk (overgave en grenzen aangeven)
  • Kizomba leren dansen (leiden, volgen en loslaten)
  • Vision board knutselen
  • Soundhealing met klankschalen (sjamanendrum, kristallen klankschaal voor basischakra)
  • Reiki behandelingen

 

Na afloop neem je jouw eigen Visonboard mee naar huis die je, onder begeleiding  van onze creatief coach,  gevisualiseerd, gecreëerd en geknutseld hebt.